diumenge, 21 de desembre del 2008

PASTÍS DE POMA


Per fer aquests pastís necessitarem els ingredients del pa de pessic, per fer la masa. Ja vaig comentar que amb la base del pa de pessic es poden fer molts tipus de pastissos.


INGREDIENTS


200 gr. De farina

1 Sobre de llevat

150 gr de sucre

3 Ous

Mig vas (dels d' aigua) de llet

3 Cullerades d' oli

Si es vol, es pot aromatitzar amb una mica de ralladura de llimona .

4 pomes mitjanes

1 cullerada de mel o melmelada de poma desfetes.


PREPARACIÓ


Passem la farina i el llevat per un sedàs o colador per desfer els grumolls. Afegim la llet i l' oli i remenem molt bé fins que ens quedi una pasta llisa.Posem a escalfar el forn a temperatura màxima.Separem els rovells de les clares. Barregem els rovells amb el sucre. Els hem de batre fins que quedi una barreja blanquinosa (és millor fer-ho amb un utensili especial dels que serveixen per posar les clares a punt de neu, si no s' ha de fer manualment).

Afegim la barreja a la pasta de farina. Remenem bé. Pelem les pomes, i en tallem dues a trossets petits.

Barrejem els trossets de poma amb la pasta.

Untem una motlle amb mantega o bé oli i hi aboquem la pasta.

Decorem per damunt amb les altres dues pomes tallades a làmines, i ho posem al forn a uns 200 graus durant uns 35-40 minuts . Hem de tenir la precaució de no obrir el forn durant aquesta estona, si no el pastís no puja de volum.

Passada aquesta estona, obrim el forn i punxem el pastís per saber si ja està cuit

Quan el pastís ja estigui cuit i fred, el desmotllem i el pintem amb un pinzell impregnat amb mel o melmelada de poma ben desfeta o triturada.